Hundarna brinner å hundarna brinner
"Jag ska be att få hallonhunden tack", sa jag till livströtta servitören. Han såg så ovillig-att-förstå ut att jag fick lust att stoppa en hundring innanför strumpebandet på honom. "Halloncollien alltså", förtydligade jag. "Den med citronmousse på."
Det kunde ha varit värre: det kunde ha varit en citronälg, en anrättning ej ovanlig på svenska menyer. Chokladmoose. Jordgubbsmoose. Citronmoose. Här slapp man åtminstone ett helt menageri på desserttallriken.
"Fast det ska kanske vara coulis. " Då log han faktiskt medhåll. Den tänkta sedeln mot hans lår gjorde kanske sitt ändå. "En liten coulis för mig då, tack", sa jag. "Nej förresten – vi är ju i Sverige. En mellancoulis är ju det enda rätta." Med en avmätt bugning avlägsnade sig servitören, förmodligen för att dra en lina florsocker inne i kallskänken innan han orkade återvända ut till det näsvisa fruntimret som satt och drack vatten hela kvällen (som det hette när vi sen gjorde upp notan) och bara inte kunde hålla inne med sina tykenheter.
Fast upplivad av aftonen blev jag. Ännu mer taggad inför körupptakten i slutet av augusti. Det är ju bara en sommar dit.
<< Home