2007-11-21

not important for me to stay cool

En vuxenutflykt till Skandinaviens nedre regioner blev en kulen oas i senårets grådagrar. Varsågoda, nu får ni låna mina ögon i några blickar.

Jung. Orten alltså. Med oväntat tidig snö
och sol som man måste skina i.


En station som jag känner och älskar.


Man får förmoda att dessa prominenta personer inte
stuvades undan i nåt kyffigt rum liknande det vi fick. Men
hotellet har ett lika flott som anrikt namn.


Malmös skönaste kosmopolit med sin inte längre så
nyfödda förstling. Snart kickar hon igång en blogg nära dig!


Vad kan man säga? Kanske som Anna-Lena Brundin:
"Grilla grilla, grilla grilla!"
Nej, jag begriper inte heller behovet av
förti olika
tidningar om krigknivar.

Men jag vore väl inte Miss Gillette om jag alldeles lyckades låta bli att sprätta lite ord omkring mig också. Vad som inte syns på bilderna:

Förlagskalaset med den som alltid vidunderligt goda maten (äger ut den årliga Bonnierbuffén, lätt) och bra människor: några som jag träffar alltför sällan; några som är nya bekantskaper (för första gången börjar jag inse nyttan av visitkort, ett avdragsgillt tillbehör jag aldrig haft).

Att Malmö för nästan första gången i mitt liv tog emot mig och släppte in mig. Det känns tydligt att den stan har lyft sig själv i håret och blivit mindre tjurig. Massor med riktiga caféer och superba restauranger. Tokbra shopping. Folkliv även efter sex på kvällen. Det kanske säkraste tecknet på att Malmö blivit nåt att räkna med är mängden danskar som numera också finner det värt att vimla såväl dag- som kvällstid.

Att jag förstod att detta skulle bli mitt bästa tillfälle på länge att äntligen ta itu med Stieg Larsson. De båda första delarna i trilogin är följaktligen klämda. På tåget norrut satt jag och sprängläste för att hinna färdigt innan det var dags att kliva in i vardagen igen. Totalt uppslukad utbrast jag saker som "Och nu kommer Paolo Roberto!!!" vilket fick kvinnan mittemot att skratta gott. Hon hade under sommaren läst alla tre och förstod precis hur det stod till. Men men men: så beroende blev jag inte att jag genast måste läsa trean också. Ska andas lugnt en tid först.