2010-05-20

a good job with more pay

Jag som börjat ruttna på översättandet håller ju ögonen öppna efter alternativa sysslor. Det här etablissemanget i Riga serverar kaffe med ena handen och växlar pengar med den andra. (Man skulle ju kunna tänka sig att de tvättar pengar också, samtidigt som de kör kaffemuggarna i disken menar jag.)

Måhända inte den mest fantasifulla verksamhetskombination man kan tänka sig, men om man betänker att det fria företagandets grundförutsättning – att ett företag kräver hårt arbete – inte riktigt tycks ha fått fotfäste hos de fria letterna (väntetiderna på samtliga restauranger utom såna med självservering – jag säger bara det) renderar den ändå entreprenören en fin glitterstjärna på betygsbokens initiativrad.

Själv skulle jag också gärna driva kafé, men eftersom jag inte saknar levnadsomkostnader nöjer jag mig med att frekventera olika fik istället (den som har flest levnadsomkostnader vinner!). På dessa fik sitter jag sen och spånar kring superolukrativa verksamheter jag skulle vilja ägna mig åt. (Inte för att det sker så värst ofta numera, men igår fick jag privilegiet att häcka i tre ! timmar med karismatiska Mrs H på bästa fiket i östra storstan. längesen var det vi sågs sist.) För tillfället hinner jag dock inte sadla om – för mycket att göra; jag får bli vid min läst. (Hm. Skomakeri och översättning kanske?)