2011-08-19

you put garlic mayonnaise bell pepper


… och i väntan på det kan man alltid lägga in paprika. Vansinnigt gott blir det och lätt är det.

Ernstpaprika*

Dela i picklesbitar 1 kg paprika i glada färger, 0,5 kg gul lök och 2 morötter. Den som vill kan också skiva valfritt antal vitlöksklyftor och lägga i. Slå över kokande vatten så det täcker, låt dra 10 minuter och sila sen av vattnet. Koka upp 2,5 dl socker, 1 msk salt, 2 dl ättiksprit (12 %) och 3 dl vatten, lägg i grönsakerna och låt sjuda i 8–10 minuter. Ta av från värmen och rör ner 0,5 tsk Atamon. Lägg i varma rena burkar. Jag lade i ett par kvistar färsk timjan också; dragon vore gott men det hade jag ingen färsk. Och jag förmodar att lagen även funkar att lägga in exempelvis squash och purjo i för den som vill variera sig.

Tips: kan mixas ihop med crème fraîche till en dressing (som jag dock ännu inte har testat).

Annan fröjd för gommen. Den här typen höll sig med eget
spetskrås.
*Receptet är nämligen snott ur boken Sommar med Ernst, där det dock heter nåt annat.